Uitdagingen om een talentgericht loopbaanbeleid uit te werken

None

Uitdagingen om een talentgericht loopbaanbeleid uit te werken:

Als onafhankelijk, zelfstandig HRM-bureau met een grote focus op adviesverlening bij selectie- en  (individuele, loopbaan, team en/of organisatie-) coachopdrachten bij diverse ondernemingen, non-profitorganisaties en overheidsinstanties worden wij dagelijks geconfronteerd met de vragen van klanten in verband met het aantrekken en het binden van talenten. Het is niet alleen de ‘war for talent’, maar ook een antwoord vinden op de vraag hoe men waardevolle mensen behoudt waar organisaties en bedrijven mee worden geconfronteerd. Wij stellen ook vast dat de medewerkers, nu de economie aantrekt en de schaarste toeneemt, vaker geneigd zijn om maar een korte tijd bij een werkgever te blijven. Als de baan niet voldoende uitdaging meer biedt, of er simpelweg wat nieuwsgierigheid is naar andere werkgevers en functies, zijn werknemers vaak snel vertrokken. Werkgevers en collega’s kunnen dan weer opnieuw gaan investeren in het werven van een nieuwe kracht en het inwerken van deze nieuwe persoon. Daarnaast wordt er steeds vaker tijd en energie gestoken in het opleiden van nieuwe mensen. Door de ‘gaps’ tussen opleidingen en de arbeidsmarkt is dit vaker nodig dan zo’n vijf jaar geleden en dit probleem zal alleen nog maar toenemen. 

Als antwoord op deze noden en problemen streven wij samen met onze klanten naar een talentgericht loopbaanbeleid. Organisaties veranderen en mensen veranderen. Een job die vandaag op je lijf geschreven is, is dat misschien over vijf jaar niet meer. Talentgerichte loopbaanbegeleiding is een vorm van begeleiding die erop gericht is mensen te helpen om hun loopbaan vorm te geven vanuit hun talenten. Een loopbaan dus waarin medewerkers continu het gevoel hebben het beste van zichzelf te kunnen geven, zich betrokken te voelen bij hun job en waarin ze energie en voldoening ervaren. Een loopbaan hoeft niet per se een verticale evolutie te vertonen, een loopbaan kan evengoed uit horizontale mobiliteit bestaan, of uit een combinatie van beide. 

Tom

blog comments powered by Disqus