Katrien Braem

° te Oudenaarde op 10/02/1958

Katrien Braem heeft haar strepen verdiend in de onderwijswereld. Ze startte eind de jaren ‘70 haar beroepscarrière als ‘studiemeester – opvoeder’ in het Sint-Jorisinstituut te Menen waar ze toen reeds de leerlingen studieadvies en goede studiemethoden aanleerde. Na enkele jaren groeide ze er door tot directiesecretaresse.

In juli 1995 maakte Katrien op vraag van minister van Justitie Stefaan De Clerck de overstap naar zijn kabinet. Katrien groeide samen met Tom uit tot één van de spilfiguren van het privésecretariaat van de minister van Justitie. Naast het aanhoren, opvangen en in overleg op zoek gaan naar oplossingen voor allerlei menselijke, juridische en andere problemen werd ze ook ingeschakeld om de belangen van de minister in de Kortrijkse regio te behartigen.

In juni 1997 werd Katrien aangeduid als adjunct-directeur voor de technische- en beroepsafdeling van het Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartinstituut te Waregem.  Met de andere leden van het directieteam gaf ze leiding en stuurde ze het onderwijskorps aan. Op haar initiatief en in samenspraak met de mensen van het CLB Waregem startte ze het leerlingenbegeleidingsteam binnen het O-L-V-Hemelvaartinstituut (TSO-BSO). Ze bouwde dit team verder uit tot een goed werkende organisatie en hielp constructief mee bij het uitstippelen van de onderwijs- en leefcultuur van de school. In 2001 maakte ze plaats voor een nieuw directieteam. 

Katrien is actief in diverse organisaties en verenigingen. Zo maakt ze o.a. sinds begin 1997 deel uit van de raad van bestuur van de regionale televisiezender WTV en is ze voorzitter raad van mede-eigendom residentie Dunepanne en sinds eind 2014 lid van de raad van bestuur vzw Toerisme Kortrijk.

Toen Stefaan De Clerck in 2008 weer minister van Justitie werd, stelde hij Katrien onmiddellijk opnieuw tewerk als medewerker van zijn privésecretariaat. Ze wordt er ingeschakeld in de spreekuren van de minister.

Sinds de opstart van bvba Tom Debaere Human Resource Management is Katrien naast zaakvoerder ook verantwoordelijk voor de administratieve opvolging, de marketing en wordt ze af en toe ingeschakeld bij opdrachten als coach, assessor, jurylid...

Bekijk ook het profiel van Tom.