Erkenning ‘individuele dienstverlener' voor de KMO-portefeuille

None

Wij zijn trots jullie mee te delen dat Tom Debaere erkend is door het agentschap Ondernemen van de Vlaamse Overheid als individuele dienstverlener voor de KMO-portefeuille voor het domein bedrijfsoverdracht van de pijler coaching

Wat betekent dit concreet?

Doordat wij erkend zijn binnen dit domein kan men bij ons gebruik maken van de KMO-portefeuille voor procesmatige coaching bij bedrijfsoverdracht. Op de website van het Vlaams Agentschap Ondernemen lezen wij hierover:

Coaching wordt door het Vlaams agentschap Ondernemen gedefinieerd als  een begeleidingstraject om de persoonlijke effectiviteit van de gecoachte ondernemer in zijn ondernemingsprocessen te verbeteren. Coaching draagt bij tot de versterking, groei of transformatie van de onderneming in Vlaanderen.

Met de pijler coaching  wil men gerichte steun geven aan coaching trajecten rond  welbepaalde beleidsrelevante uitdagingen bij kmo’s In het domein bedrijfsoverdracht is de subsidieerbare coaching eerder procesmatig of interrelationeel, Bij procesmatige coaching probeert een coach het gestelde doel te bereiken door vragen te stellen en gericht te spiegelen. Bij interrelationele coaching probeert een coach vanuit een neutrale positie tussen verschillende personen te bemiddelen om ze tot elkaar te brengen in het vinden van antwoorden op hun gezamenlijke vraag.

Coaching bij bedrijfsoverdracht vertrekt vanuit de menselijke aspecten van het overdrachtsproces. Het is een traject waarbij de gecoachte begeleid wordt om fundamentele keuzes te maken met betrekking tot de voorbereiding van de bedrijfsoverdracht of het leiden van het veranderingsproces dat gepaard gaat met opvolging of overname.

De coaching kan eveneens geboden worden aan de verschillende personen betrokken bij de bedrijfsoverdracht, door vanuit een neutrale positie tussen verschillende personen te bemiddelen om ze tot elkaar te brengen in het vinden van antwoorden op hun gezamenlijke vraag.

De coach heeft inzicht in alle aspecten van het overdrachtsproces maar treedt niet op als kennisleverancier. Hij kan eventueel kennisdeskundigen aanbevelen. Hij bewaakt het proces, daagt de gecoachte(n) door middel van vraagstelling en gerichte spiegeling uit tot zelfreflectie, vertrekkende vanuit de niet-materiële wensen met betrekking tot de overdracht.”

Meer uitleg en/of informatie kunt u bekomen bij ons (tom@tomdebaere.be of katrien@tomdebaere.be, 0474/30.16.90) of op de website van het Vlaams agentschap Ondernemen.

blog comments powered by Disqus